Hii! 💞🪩✨
Ik ben Nikki Langkemper kunstenaar en ontwerper en ik maak opvallende, speelse en sprekende ontwerpen! Dit doe ik doormiddel van grafisch ontwerp, illustratie en kunst! Het is dan ook mijn missie om jou op te laten vallen met sprekende ontwerpen. 

Wat heb ik allemaal al gedaan?
In 2019 ben ik afgestudeerd aan het Grafisch Lyceum Rotterdam als mediavormgever waar ik alle kneepjes van het grafische vak geleerd heb. Hierna startte ik op kunstacademie St. Joost School of Art & Design in Breda. Waar ik verschillende doormiddel van creatieve projecten veel heb kunnen experimenteren met nieuwe technieken. Het belangrijkste wat ik geleerd heb is om altijd op een conceptueel niveau na te denken over mijn ontwerpen. Zodat alles wat ik maak een verhaal te vertellen heeft.

Als uitstapje tijdens mijn studie koos ik voor de minor kunstgeschiedenis (Meesterwerken in de Westerse Cultuur) aan de Hogeschool Utrecht. Hier dook ik de boeken in en ontdekte meer over mijn liefde voor de kunst en de geschiedenis hiervan. Deze minor rondde ik in 2022 af met een echt Meesterwerk

Tijdens mijn stageperiode in 2022 ben ik Studio Mimesis begonnen met een illustrator en animator, waar we zelfstandig hebben geleerd te ondernemen als een creatieve studio. Waar ik ook de liefde voor de vrijheid van het ondernemen heb leren kennen. 

In de zomer van 2023 studeerde ik af van de richting New Design & Attitudes aan de St. Joost School of Art & Design in Breda. Hier leerde ik als ontwerper nieuwe technieken, en ontdekte dat ik graag projecten doe waarin ik digitale technologieën kan combineren met traditionele kunst. Dit is ook de reden dat ik tijdens mijn afstuderen onderzocht hoe ik (het controversiële onderwerp) kunstmatige intelligentie als grafisch ontwerper kan inzetten en ontwierp het boek ‘Als Ik Niks Meer Zou Maken’. 

Tegenwoordig werk ik ook deels als grafisch ontwerper bij een social design bureau en versterk ik het team in het uitwerken van projecten door ervoor te zorgen dat alles er tip top uit ziet! 

Wie ben ik?
Vanaf kleins af aan hou ik al graag een kwast vast. Ik zat altijd overal te tekenen en verdween compleet in mijn schetsboeken. Tegenwoordig wil ik het liefste alle creatieve hobby’s beheersen, maar kom ik tijd te kort. Daarom besloot ik om van mijn passie mijn baan te maken. 

Naast kunst heb ik ook een andere grote passie gevonden in live muziek. En daarom ben ik ongeveer elke maand ergens in een concertzaal te vinden. En in tegenstelling tot hoe zoetsappig mijn haarkleur ook is luister ik graag naar hardere muziek. Daarom praat ik je graag bij over mijn nieuwste rock/ metal band obsessie. 
OPLEIDING
2023 New Design & Attitudes, St. Joost School of Art & Design (Cum Laude)
2022 Minor Meesterwerken in de Westerse Cultuur, Hogeschool Utrecht
2021 Honoursprogramma Chance: Technology to the test, Avans Hogeschool
2019 Mediavormgeving - Corporate Design, Grafisch Lyceum Rotterdam


SKILLS
✦ Creative Cloud: Photoshop, Illustrator, InDesign, Premiere Pro, After Effects
✦ Midjourney
✦ Blender (starter)
✦ Figma (starter)


TENTOONSTELLINGEN 2023 Now Show – St. Joost School of Art & Design, Breda
2022 BANK15, Breda – expositie Net-Werk
2018 Museum Prinsenhof Delft – Art Nouveau | Nieuwe Zakelijkheid | Delft


PUBLICATIES 2024 Aartsen Nonstopfresh Magazine
© 2024 Nikki Langkemper. All Rights Reserved.
BTW-nummer: NL004453265B21