Het INTRO festival is een feest wat elk jaar in Breda en Den Bosch plaatsvindt als introductie aan nieuwe studenten op Avans en de BUas. Beide festivals trekken zo’n 6.000 studenten.

In 2022 kreeg ik (als Studio Mimesis, samen met Jolien van Zutphen en Esmee Rops) de opdracht om een volledig nieuwe huisstijl te bedenken en uitwerken voor het INTRO festival Breda en Den Bosch. De huisstijl die er was, was erg verouderd en al jaren niet meer herzien.

Strategie Voor het INTRO festival zijn we aan de slag gegaan met de kernwoorden: zomer, dance, pop en ontmoetingen. Vanuit deze woorden hebben we onderzoek gedaan naar kleur en vorm associaties die hiermee gedaan woorden. Ons doel was om een festival huisstijl te maken die open en uitnodigend is. 


Ontwerp Om dit doel te bereiken hebben we het koele oude kleurenschema omgeruild voor een warm en gezellig kleurpalet. Hiermee wordt het festival uitnodigender en spreekt het aan bij de jonge doelgroep. Vanuit daar ontstond het logo. Een simpel logo bestaand uit losse vormen met kleurcontrast die het oog trekken. Door beweging toe te voegen maken we het logo nog sprekender in de altijd bewegende digitale wereld. 

De stijl wordt doorgetrokken in alle uitingen door gebruik te maken van herkenbare vormen, zoals het logo, maar ook door een specifiek kleur op kleur gebruik. Deze zijn daarom terug te zien op de website, social media platformen, posters, wristbands, festival hekken, banners en op de hard cups. 


Resultaat Door de opgestelde richtlijnen blijft de huisstijl spreken in alle uitingen. Waardoor de uitrol kleurrijk, consistent en herkenbaar blijft! Toegepast in zowel print op de scholen en digitaal tijdens het verspreiden van informatie over de festivals. Waardoor op 31 augustus en 7 september twee succesvolle festivals plaatsvonden. 
© 2024 Nikki Langkemper. All Rights Reserved.
BTW-nummer: NL004453265B21